Det finns många modeskapare som har blivit kända för deras förmåga att skapa kläder och mode som följs över hela världen. I den här delen kommer du att få veta mer om några av världens mest kända modeskapare.

Coco Chanel

Kvinnan och modeskaparen som gjorde det möjligt för andra kvinnor att ta sig in i modebranschen heter Coco Chanel. Coco föddes år 1883 i Frankrike. Redan som ung lärde hon sig sömnad vilket var startskottet på hennes intresse för att skapa kläder. I början på 1900-talet öppnade hon sin egna butik där hon sålde hattar och kort därefter grundade hon sitt egna varumärke som heter Chanel.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld föddes år 1933 i Tyskland och är en känd modeskapare som bland annat varit chefsdesigner för Chanel. Utöver att han designat kläder för stora modehus som Chanel, Valentino och Balmain även har designat en kollektion för H&M.

Giorgio Armani

Giorgio Armani föddes år 1934 i Italien och är en känd modeskapare som står bakom varumärket Armani. Från början pluggade han till läkare men hoppade av utbildningen för att satsa på sin dröm att jobba med mode. År 1975 grundade han varumärket Armani.