Alla kroppar är olika men lika bra. Det är dock inte alltid det lättaste att hitta kläder som passar just den egna kroppsformen. Om du inte är helt nöjd med din kroppsform finns det saker du kan göra åt det. Om du önskar en större byst kan du välja att göra en bröstförstoring. Det kommer att ge dig en ny kroppsform. Om du är intresserad av en bröstoptimering ska du kontakta Motiva Sverige för att boka en konsultation där du får veta vad de kan göra för dig. Motiva Sverige utför bröstoptimeringar med kvinnors hälsa i fokus.

Kurvig och oval kroppsform

När du har fått dina drömbröst ska du ställa dig framför en spegel och titta på din kropp för att se vad du har för kroppsform. Det finns fyra olika grupper av kroppsformer som många kan relatera till även om det inte stämmer på pricken. Om du har fylliga bröst, bredare axlar, är lite kraftig över låren och rumpan med en markerad midja har du en kurvig kroppsform. Med den kroppsformen kan du lägga fokus på att framhäva din kurvor med hjälp av plagg med skärningar som formar din kropp. Om du istället är mer rund kring midjan men har smala ben har du en mer oval kroppsform. Då ska du lägga fokus på benen och välja överdelar som är åtsittande.

Kroppsformerna rektangel och triangel

Om du är smal över axlarna och är bred över lår och rumpa har du en kroppsform av en triangel. En sådan kroppsform klär bäst genom att fokus läggs på överkroppen med hjälp av färgglada plagg eller kläder i ljusa färger. Byxorna ska med fördel vara utsvängda. En rektangulär kroppsform har du om måtten kring brösten och höfterna är ungefär desamma och ingen markerad midja. Den kroppsformen klär bäst i kläder som skapar former. Toppar med detaljer upptill är perfekta.