Idag finns det klädesplagg och modestilar som passar alla smaker. Det har aldrig varit så enkelt att uttrycka oss med de plagg vi klär oss i och det är inte längre lika starkt kopplat till vilken klass i samhället som man tillhör. Det finns ett flertal olika sorters klädstilar som är värda att nämna. I det här inlägget tänkte vi gå igenom några av de vanligaste, och mest populära klädstilarna.

Street

Street style, eller streetstilen är en av de mest populära klädstilarna just nu. Särskilt bland ungdomar. Det här är en klädstil där man både får vara djärv och visa den man är samtidigt som man klär sig i riktigt bekväma plagg. Street stilen är den sortens klädstil vi kan se på unga människor i förorterna. Ett exempel på en typisk utstyrsel inom street stilen är en löst sittande nederdel, till exempel mjukisbyxor och en överdel som är i några storlekar större än vanligt, gärna av ett etablerat sportmärke. Exempelvis Adidas.

Chic

Chic är en klädstil som bärs av kvinnor som vill vara moderiktiga. Denna klädstil är den klädstilen du ser i modetidningar, på modeller och influencers. Det är i regel en väldigt snäll klädstil och består av plagg du kan hitta i typiska klädbutiker som säljer mode för kvinnor. Till exempel gina tricot, H&M och Nelly. Chic är en klädstil som går att blanda med andra klädstilar, till exempel business chic vilket är en klädstil för de som arbetar på kontor och behöver klä sig enligt klädkod samtidigt som man klär sig i trendiga plagg.

Bohemisk

En annan sorts klädstil många klär sig i särskilt under de varmare månaderna är bohemiskt. En bohemisk klädstil känns igen genom att plagg är tillverkade av ett löst sittande material och har oftast mer färg och mönster än vad andra plagg har. Denna klädstil är inspirerad av 1960 och 1970-talet, tänk dig modet som bars på musikfestivalen Woodstock så har du en bra bild på vad en typisk bohemisk klädstil innebär. Några exempel på bohemiska kläder är långa klänningar och tunikor.

Casual

En sorts klädstil som blivit allt vanligare det senaste året är casual, det vill säga ledigt. En casual klädstil innebär att man bär enkla plagg som framför allt sitter bekvämt. Till exempel en t-shirt och ett par enkla chinos eller liknande.