Det är lätt hänt att köpa på sig en väldans massa kläder och det är inte ovanligt att de stannar i garderoben av olika anledningar. För att slippa lägga pengar på kläder man inte kommer använda så är det bäst att satsa på basplagg. Här nedan kommer tips på fem basplagg man bör satsa på för att säkerställa att kläderna kommer till användning.

Jeans – ett tidlöst basplagg

Jeans är ett sådant där plagg som alla kan bära oavsett ålder eller kön. Därför är just jeans passande för alla att ha i garderoben. Eftersom jeans kan användas i de allra flesta sammanhang – till vardags, arbete, fritid och fest – så är det ett bra basplagg att utgå ifrån. Det är enkelt att klä sig snyggt med jeans då man kan komplettera med en t-shirt om man vill ha en mer ledig stil, en kavaj om man vill ha en mer välklädd look eller skjorta om man vill se vardaglig ut.

T-shirt – ett praktiskt basplagg

Precis som jeans, är även t-shirts ett bra basplagg att ha hemma. En t-shirt kan man ha när man vill vara alldagligt klädd hemma en ledig dag eller när man vill ta sig ut på en joggingrunda. Den fungerar även utmärkt att ha på sig på jobbet om klädkoden inte är så strikt. I så fall kan det fungera bättre med en blus eller skjorta.

Koftan – ett mysigt basplagg

Man bör ha ett lite varmare plagg bland sina basplagg och där är koftan ett bra exempel. Koftor kan bäras både av män och kvinnor och så länge man väljer koftan i en bra basfärg går den att kombinera med de flesta outfits. Koftan passar därmed utmärkt att ha såväl på jobbet som hemma.

Strumpan – det lilla basplagget

Det är viktigt att inte glömma bort de små basplaggen, nämligen strumporna. Att ha hela strumpor i neutrala färger såsom vitt, svart och mörkblått är viktigt för att få till den där kompletta stilen. Se därför till att alltid ha strumpor som passar till alla stilar.

Linnet – det svala basplagget

Ibland är det för varmt för att bära t-shirt och då är linnet det perfekta basplagget att bära. Skaffa bara linnen i neutrala färger som kan matchas med så många färger som möjligt för att få mest valuta för pengarna. Linnet är ett bra plagg att ha under en skjorta eller blus då den är lätt och sval.