Klädval inför dejten kan vara svårt. Men om du väger in dejtens intressen och personlighet i ditt val så är chanserna större att det kommer kännas rätt.

Träffats på dejtingsida

Det är idag vanligt att man möter sin framtida partner på nätet via diverse dejtingsidor. Det är exempelvis vanligt att höra hur många par har hittat varandra på Match som är en av de största dejtingsidorna på nätet just nu. På Match blir du inte bara matchad med en potentiell dejt, utan får även veta en del om personen vilket kan vara bra när du väljer hur du ska klä dig. Om det står på Match att personen är enkel och vardaglig så kan det vara en indikation på att du inte ska klä dig i en glittrig klänning eller smoking. Likaså kan du välja att klä upp dig lite om du ska träffa en rik affärsman eller -kvinna.

Bekvämt men attraktivt

Det är viktigt att välja kläder som du känner dig snygg i då det påverkar självkänslan. Vissa färger sägs dessutom vara mer flirtiga än andra. Man vill såklart visa upp sitt bästa jag när man ska lära känna en ny person, men det är även viktigt att man känner sig bekväm i kläderna. Känner du dig osäker så kan det vara en god idé att välja något annat.